Duurzame houten tafels

Bij Tafelontwerp denken wij verder dan de wereld van nu. Hout is een prachtig product om zowel nieuw als gebruikt te verwerken tot iets moois, maar dan wel graag duurzaam en circulair. Wij zijn een voorstander van het cradle to cradle concept door na te denken over de houtsoorten en de oorsprong hiervan. Ook bedenken we hoe producten in de toekomst weer hergebruikt kunnen worden: bij Tafelontwerp gaan we dus nog een stap verder, waar anderen stoppen.

Wij maken tafelbladen, bureaubladen en wandplanken en nog veel meer van:

– Afgedankte spoorbielzen uit Frankrijk, die u kunt herkennen aan de gaten van de bouten waar de rail mee vast heeft gezeten. 

– Van oude eiken wagonplanken met een unieke houtnerf worden tafels gemaakt. Deze planken kunnen wel 60 jaar gebruikt zijn.

– De wandplanken van oude graanschuren zijn door de zon licht grijs geworden. Ze zijn prachtig te gebruiken als boekenplank.

– Uit oude landhuizen en overheidsgebouwen komen prachtige soms wel 200 jaar oude balken die heel erg goed te verwerken zijn tot robuuste tafelbladen.

 – Nieuw hout kunnen wij makkelijk betrekken via een regionale houtverwerker die het hout met FSC® en PEFC certificaten kan aanbieden zodat er niet onnodig  veel kilometers hoeven te worden gemaakt.

 Uw oude of een gebruikt onderstel opnemen in het ontwerp

Een duurzame tafel of bureau hoeft niet altijd gemaakt te zijn van nieuwe materialen, wij bieden u de mogelijkheid om uw oude onderstellen te hergebruiken.

Heeft u zelf een mooi onderstel, dat nog aan uw wensen voldoet? Dan maken wij graag een prachtig blad voor u.

Is uw onderstel of zijn de poten niet meer helemaal in de kleur of staat die u graag zou wensen? Dan kunnen wij deze laten stralen en opnieuw coaten in de door u gekozen kleur.

Verder heeft Tafelontwerp een voorraad gebruikte onderstellen. Deze krijgen een 2e kans in uw kleur. Hebben wij geen onderstel naar uw wens op voorraad, dan gaan wij op zoek naar het gewenste onderstel en laten deze voorzien van een geheel nieuwe kleur.